De-a lungul timpului, probabilitatea de a avea dinți pătați sau galbeni este inevitabilă. Gândurile cu privire la albirea dentară s-au schimbat dramatic în ultimii ani, mulți pacienți fiind derutați cu privire la procesul efectuat de cabinetele dentare. Noi am completa faptul că albirea dentară nu este potrivită pentru toată lumea, dacă aveți nevoie de tratament pentru o afecțiune de sănătate orală, este posibil să nu fiți eligibil pentru albire, iar dacă dinții și gingiile nu sunt suficient de sănătoase, tratamentul nu se poate efectua.
În continuare, Dr. Grig v-a pregătit o listă de aspecte pe care oricine ar trebui să le știe despre albirea dentară.
- Albirea dentară nu vă deteriorează dinții.
La Dr. Grig, albirea profesională a dinților este incredibil de sigură și este realizată conform standardelor. Procesul de albire folosește ingrediente active pentru a deschide temporar porii din dinți și a elimina petele. După fiecare sesiune de albire, dinții se remineralizează și se rehidratează în mod natural.
- Durata procesului este variabilă.
Dentistul va aplica un gel protector pe buze și pe gingii, urmat de aplicarea gelului de albire pe dinți. Gelul (care conține peroxid de hidrogen) este apoi activat de o lumină specială LED. Procesul variază în lungime, în funcție de adâncimea petei și de nuanța de alb dorită, dar o ședință de albire dentară profesională în cabinetul medicului stomatolog poate dura până la o oră. În cazul în care petele sunt mai profunde, sunt necesare mai multe tratamente.
- Timpul este relativ – petele nu pot fi îndepărtate peste noapte.
Din punct de vedere chimic, este imposibil ca orice agent de albire să pătrundă în siguranță suficient de adânc în dinți pentru a crea efectul dorit. Petele au fost obținute în timp, iar procesul de albire poate dura de la 4 zile până la câteva luni. Odată ce aceste pete au dispărut, rezultatul este ușor de întreținut.
- Sensibilitatea resimțită după albirea dentară este normală.
În timpul procesului de albire, este normal să apară sensibilitate. Dinții se deshidratează temporar, ceea ce le reduce capacitatea de a izola nervul de schimbările de temperatură. Sensibilitatea va dispărea la 12-36 de ore după tratament.
- Albirea dentară nu oferă rezultate permanente.
Efectele albirii obținute durează între 6 luni – 2 ani, în funcție de igiena păstrată. După ce veți obține rezultatele dorite, întreținerea danturii va determina și durata rezultatelor. Puteți ajuta la menținerea dinților albi prin reducerea cantității de alimente (sfeclă, coacăze, zmeură, mure) și băuturi (sucuri acidulate, vin, cafea) care pot păta dinții. De asemenea, renunțarea la fumat va ajuta la prevenirea decolorării și a petelor.
- Nu toți pacienții pot avea dinți albi.
Indiferent de petele obținute de-a lungul timpului, ca urmare a consumului de alimente acide, culoarea naturală (determinată de genetică) este stabilită la naștere. Singurul lucru pe care îl poate face un produs de albire este să îndepărteze petele menționate anterior. Pentru a afla dacă sunteți eligibili pentru un asemenea tratament, vă recomandăm să vă programați la o consultație.
- Nu comandați truse de albire la domiciliu fără o vizită la stomatolog.
Precum am precizat la punctul anterior, eligibilitatea unui asemenea tratament trebuie verificată de un medic stomatolog. Doar acesta poate stabili dacă aveți dantura suficient de puternică pentru a face față procesului de albire dentară și să nu agravați problemele deja existente. Albirea dinților este sigură atunci când se realizează în cadrul unui cabinet stomatologic.
Igiena dentară este la fel de importantă ca efectul produs de albirea dentară. Pe lângă serviciul de albire dentară, vă așteptăm la cabinetul nostru pentru a beneficia de un tratament minim invaziv care constă într-un detartraj cu ultrasunete, profijet, periaj profesional și fluorizare.
📞 Programări la 0749 374 744 sau 🌐 https://drgrig.ro/contact/