Meniu Inchide

Mituri stomatologice (explicate)

În timp ce o sănătate orală bună poate fi obținută în doar câteva minute, practicile greșite pot provoca daune ireversibile. Atunci când vine vorba de îngrijirea sănătății bucale, există o mulțime de mituri. Mesajul poate fi uneori încrucișat cu noile evoluții tehnologice din domeniul asistenței medicale, iar acestea vă pot dezorienta.

Abilitatea de a identifica diferența dintre aceste concepții greșite și faptele dovedite științific vă poate ajuta să vă mențineți calitatea sănătății bucale și să vă îmbunătățiți bunăstarea generală.

Doar zahărul din dulciuri, prăjituri, băuturi gaze sau produse de patiserie este dăunător pentru dinți.

✔️ Deși toate aceste alimente sunt dăunătoare pentru dinți (dar și pentru sănătate, în general), inclusiv fructele uscate, stafidele, sucul de fructe și mierea conțin zaharuri naturale care pot determina apariția cariilor dentare. Vă sfătuim să reduceți cantitatea acestora, mai ales dacă le oferiți copiilor.

Voi avea nevoie de proteză dentară sau dinți falși atunci când voi îmbătrâni.

✔️ În prezent, pierderea dinților nu mai este un fapt inevitabil. Îmbunătățirea igienei dentare și tratamentele disponibile ajută la păstrarea danturii cât mai mult timp. De exemplu, în anul 1968, aproximativ 37% dintre adulți nu aveau dinți naturali, iar până în anul 1998 acest procentaj a scăzut la 12%.

Retragerea gingiilor înseamnă că am o boală a gingiilor.

✔️ Cauzele retragerii gingiile sunt multiple și pot include factori diferiți precum: fumatul, genetica și măcinarea / ocluzia (felul în care se întâlnesc dinții). Cauzele mai puțin frecvente sunt determinate de periajul excesiv sau consumarea gumei de mestecat.

Sarcina provoacă boli ale gingiilor și pierderea dinților pentru că bebelușul ia tot calciul.

✔️ Sarcina aduce destul de multe modificări organismului, dar o sănătate bucală deficitară sau pierderea dinților nu se numără printre acestea. În schimb, în timpul sarcinii se pot schimba anumite obiceiuri, de exemplu, poate apărea o poftă mai frecventă de gustări cu zahăr, care poate determina efecte negative indirecte asupra sănătății.

Dacă îmi periez dinții și folosesc ață dentară, medicul nu va ști că nu fac asta zilnic.

✔️ Fără adoptarea unei rutine constante de periaj și folosirea aței dentare, tartrul se va forma în jurul dinților, iar la un moment dat nu îl veți putea îndepărta doar cu un simplu periaj. În plus, nu puteți anula inflamația sau sângerarea gingiilor, care vor apărea atunci când placa și tartrul s-au acumulat pe parcursul unei perioade îndelungate de igienă necorespunzătoare.

Ața dentară nu este necesară.

✔️ Periajul curăță doar 60% din suprafața dintelui, prin urmare este necesară utilizarea altor mijloace de curățare interdentară pentru a îndepărta alimentele și placa acumulată între zonele dintre dinți.

Dinții albi sunt dinți sănătoși.

✔️ Oamenii nu au aceeași culoare naturală pentru dinți, iar a avea dinți albi nu este un standard pentru o sănătate orală bună. Culoarea variază în funcție de luminozitate și este în strânsă legătură cu vârsta fiecărei persoane.

Dinții primari (de lapte) nu sunt permanenți, deci nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la ei.

✔️ Dinții primari joacă un rol fundamental în ghidarea dinților permanenți în ceea ce privește direcția și sănătatea. Fără îngrijirea dentară adecvată, este posibil ca dinții permanenți să nu se dezvolte corespunzător. Acest lucru poate influența, de asemenea, nutriția și dezvoltarea vorbirii.

*Dacă nu sunteți siguri de orice practică sau informații despre sănătatea dentară, discutați cu medicul dentist.

Suntem deschiși la întrebări și vă încurajăm să ne împărtășiți orice temere sau curiozitate stomatologică aveți. De asemenea, vă așteptăm la cabinetul nostru pentru o consultație de rutină.

📞 Programări la 0749 374 744 sau 🌐 http://drgrig.ro/contact.html

Call Now Button