În prezent există multe remedii sau sugestii despre cum se poate obține zâmbetul imaculat, iar acest lucru ridică provocări în rândul pacienților, diferența dintre mit și adevăr devenind din ce în ce mai dificilă de descoperit. Indiferent de motivele pentru care se optează pentru această practică stomatologică, albirea dentară devine pe zi ce trece din ce în ce mai populară. Se preconizează că piața globală a produselor de albire a dinților va ajunge la 7,40 miliarde de dolari până în 2024.
În continuare, vom dezbate câteva dintre legendele urbane și vă vom ajuta să descoperiți ceea ce funcționează cu adevărat atunci când vine vorba de albirea dentară.
- Mit 1. Albirea poate cauza sensibilitate dentară.
Ingredientele găsite în agenții de albire a dinților sunt complet sigure atât pentru dinți, cât și pentru smalț. În majoritatea cazurilor, sensibilitatea este raportată atunci când oamenii folosesc produse de albire cumpărate din magazin (a se vedea Mitul 5) și gelul sau produsul intră în contact cu gingiile. Cu toate acestea, dinții și gingiile nu vor avea de suferit după albirea profesională dacă medicul stomatolog a folosit un gel de albire de înaltă rezistență. La Dr. Grig ne asigurăm că respectăm toți pașii pentru a vă ajuta să obțineți zâmbetul perfect.
- Mit 2. Puteți albi coroanele, plombele și fațetele.
Dacă aveți coroane, plombe sau fațete și doriți o albire profesională, trebuie să vă așteptați la o culoare neuniformă. Acestea sunt realizate din materiale care nu răspund la albirea dentară, așa cum vor face dinții reali. Prin urmare, dacă intenționați să efectuați lucrări de restaurare, cel mai indicat este să vă albiți mai întâi dinții și apoi să le reglați nuanțele la noua culoare.
- Mit 3. Toate tipurile de dinți pot fi albite.
Eficacitatea unei proceduri de albire a dinților variază de fapt de la pacient la pacient, în funcție de tipul de pete, grosimea smalțului, structura dinților și vârsta pacientului. Dinții care au dezvoltat pete pigmentare din cauza efectelor negative ale anumitor medicamente sau au fost decolorați pot să nu prezinte rezultate pozitive la procedurile de albire a dinților. Acest lucru se datorează mai multor lucruri, cum ar fi genetica, vârsta și nivelul de colorare.
- Mit 4. Rezultatele obținute prin intermediul albirii profesionale durează.
Nu există rezultate de albire permanentă a dinților, iar durata rezultatului ține cont de mai mulți factori (igiena bucală, dieta, stilul de viață). Opțiunea de tratament cu albire cu laser poate oferi o reducere dramatică a nuanței într-o singură întâlnire, dar menținerea rezultatelor depinde de rutina adoptată de pacient. În contextul în care se consumă produse care duc la colorarea dinților (cafea, ceai și vin roșu), probabilitatea ca dinții să rămână albi pentru o perioadă mare de timp este scăzută. Acest lucru se aplică și persoanelor fumătoare.
- Mit 5. Produsele fără prescripție medicală sunt la fel de bune ca albirea profesională a dinților.
La magazinele locale, farmacii sau în mediul virtual se pot observa o multitudine de produse pentru albirea dinților. Acestea pot fi benzi, geluri, pastă de dinți, pixuri ș.a.m.d. Deși pot fi eficiente într-o oarecare măsură, nu pot înlocui albirea profesională, care se bazează pe un conținut ridicat al agentului de albire utilizat. Tratamentele profesionale de albire a dinților au capacitatea de a pătrunde în dinți și de a elimina cele mai multe pete, spre deosebire de produsele menționate anterior.
Un zâmbet alb strălucitor nu numai că ajută la sporirea încrederii și a stimei de sine, ci și la îmbunătățirea semnificativă a aspectului. Ca urmare, tratamentele de albire a dinților se numără printre cele mai populare proceduri dentare estetice, solicitate inclusiv la Dr. Grig. Vă așteptăm la o consultație pentru a obține un zâmbet sănătos!
📞 Programări la 0749 374 744 sau 🌐 https://drgrig.ro/contact/