Metode prin care îți poți învăța copilul să-și îngrijească dinții

Învățarea copiilor despre îngrijirea orală de la o vârstă fragedă este importantă. O igienă dentară adecvată contribuie la prevenirea viitoarelor probleme dentare, cum ar fi cariile, infecția, durerea și supraaglomerarea din cauza pierderii dinților.

Îngrijirea orală puternică ajută la stabilirea unor obiceiuri dentare bune pe măsură ce copilul dumneavoastră crește. Ca părinți, orientarea copiilor în direcția potrivită este o provocare, dar ținând cont de câteva sfaturi și trucuri, se vor insufla obiceiurile sănătoase.

  • Educația dentară trebuie învățată încă din primul an de viață. Pentru copii, sănătatea bucală ar trebui învățată foarte devreme, începând cu primul an de viață. Obiceiurile proaste, cum ar fi dieta necorespunzătoare și abilitățile de periaj subdezvoltate sunt cele mai mari cauze ale cariilor dentare. Copiilor le place să imite tot ceea ce faceți și, dacă vor observa că vă face plăcere să realizați aceste activități, îi veți putea surprinde că vor copia gesturile. Dacă sunt învățați de la o vârstă fragedă, importanța sănătății orale pentru un copil va conta o viață întreagă.
  • Fiți un exemplu. Cel mai important lucru este să vă lăsați copiii să facă parte din rutina de seară, pentru a vă urmări în timp ce vă periați sau folosiți ața dentară. Formați-vă împreună aceste obiceiuri și modelați o igienă sănătoasă zi de zi.
  • Utilizați periuțe de dinți atractive. În prezent există o mare varietate de periuțe de dinți cu personaje populare, consultați-vă micuțul și achiziționați împreună produsele necesare, pentru a-i observa reacțiile.
  • Realizați un sistem de recompensare. Pentru a face periajul de două ori pe zi și mai plăcut, creați-vă propriul sistem de recompensare, folosind steluțe sau orice preferă copilul dumneavoastră (unicorni, roboței ș.a.). Puteți decora un afiș cu dinți, periuțe de dinți, gustări sănătoase și alte teme de sănătate orală pentru a reprezenta zilele lunii. În cele din urmă, oferiți-i un autocolant pentru a-l pune pe afiș de fiecare dată când se spală pe dinți. Pentru inspirație puteți utiliza Pinterest sau alte exemple din mediul online.
  • Găsiți un cântec distractiv sau o poveste interesantă. Învățarea prin joc este o modalitate eficientă de a transmite și de a dezvolta obiceiuri sănătoase. Puteți căuta „cântecul și dansul periuței de dinți” și veți găsi numeroase melodii pe care să le puteți folosi. De asemenea, nu excludeți și aplicațiile cu povești sau videoclipurile care vor număra minutele necesare unui periaj dentar corect.
  • Realizați experimente împreună. Pentru a consolida importanța sănătății orale a copiilor, o tehnică de succes pe care multe persoane au folosit-o este experimentul cu ouă. Părinții îi arată copilului un ou fiert tare, subliniind importanța de protecție a învelișului exterior dur. Apoi așează oul într-un borcan cu oțet și îl întreabă pe copil ce crede că se va întâmpla cu oul. După câteva zile, cereți-i micuțului să îndepărteze învelișul exterior – coaja va fi moale. Explicați copilului că același lucru se poate întâmpla cu dinții care nu sunt îngrijiți printr-un periaj corect și prin folosirea aței dentare.
  • Oferiți denumiri personalizate fiecărei etape. Periajul trebuie să se efectueze de două ori pe zi și trebuie să dureze cel puțin două minute de fiecare dată. Asigurați-vă că vă învățați copilul aceste intervale de timp pentru o periere adecvată, puteți numi regula „de două ori două sau doi ori doi” pentru a-i ajuta să-și amintească. De asemenea, dacă oferiți denumiri în concordanță cu preferințele acestuia, îi va fi mult mai ușor să intre în joc (de exemplu, dacă băiețelul dumneavoastră iubește jucăriile cu soldați, puteți realiza misiuni în fiecare seară și competiții de pregătire a soldatului pentru somn).
  • Optați pentru un cabinet dentar potrivit pentru familie. La Dr. Grig ne dorim să obținem experiențe pozitive pentru micuții pacienți, folosind o abordare psihologică specializată pentru a le reduce anxietatea. Credem că unul dintre primii pași pentru dobândirea unei sănătăți orale este să-i ajutați să se simtă confortabil în momentul în care se prezintă la dentist. De asemenea, după vizita la dentist puteți să-l recompensați cu o activitate distractivă (care nu conține gustări nesănătoase).

La Dr. Grig ne dorim să punem bazele unei educații igienico-sanitare corespunzătoare la copii azi, pentru a avea adulți sănătoși mâine. Programați-vă micuțul la o consultație și vom realiza împreună un plan de îngrijire dentară potrivit vârstei acestuia.

📞 Programări la 0749 374 744 sau 🌐 http://drgrig.ro/contact.html

Lasa un review

Adresa de mail nu va fi publicata

Call Now Button