De ce aparatul dentar se adresează și adulților

Zâmbetul contează la orice vârstă și ajută la formarea primei impresii despre o persoană. Nevoile pacienților care optează pentru aparat dentar sunt diferite, dar scopul final este întotdeauna același, de a obține zâmbetul perfect, implicit dinții aliniați corespunzător.

Dr. Grig este specializat în furnizarea de îngrijiri ortodontice de înaltă calitate și vă asigură îmbunătățirea aspectului, prevenirea cariilor dentare și a problemelor de sănătate orală.

În continuare v-am pregătit 5 motive pentru care adulții pot opta pentru aparate dentare.

  • Aparatele dentare sunt greu vizibile (uneori chiar invizibile).

Majoritatea persoanelor sunt de părere că purtarea unui aparat dentar le va afectata imaginea, dar în 2021 acest lucru devine un mit. Dr. Grig recomandă adulților aparate dentare cu brakeți estetici de safir sau aparate dentare lingual (dată fiind poziția acestuia, în spatele dinților, beneficiază de același efect ca aparatul vizibil, fiind mult mai discret).

  • Mulți adulți aleg să-și corecteze zâmbetul prin aparate dentare.

Aproximativ 27% dintre pacienții ortodontici care poartă aparat dentar sunt adulți, potrivit unui studiu realizat de Dental Tribune. De asemenea, o mare parte dintre celebrități au ales acest mod de a obține zâmbetul de Hollywood, printre care enumerăm Tom Cruise, James Arthur, Scarlett Johansson, Pitbull, Jimmy Fallon, Gwen Stefani și mulți alții. La vârsa maturității, purtarea unui aparat dentar reflectă responsabilitate, grijă față de aspectul fizic și curajul unei noi schimbări.

  • Obțineți mai multe beneficii.

Aparatul dentar nu are doar rolul de a corecta poziția dinților, dar îmbunătățește și sănătatea bucală generală. În momentul în care dinții sunt strâmbi, devine mai greu pentru o perie de dinți sau ață dentară să îndepărteze anumite resturi alimentare. În acest mod se permite formarea plăcii și a bacteriilor, rezultând cariile, afecțiuni ale gingiilor și cavității bucale. Printre beneficiile de care se bucură pacienții după terminarea tratamentului ortodontic se numără: crearea unei mușcături echilibrate, obținerea unui proces de vorbire și respirație corect, ajutarea dinților proeminenți să fie mai puțin sensibili la leziuni și crearea spațiilor pentru implanturile dentare (în cazul în care lipsesc dinți și este nevoie de un asemenea tratament).

  • Durata tratamentului nu diferă față de cea a altor categorii de vârstă.

Copiii pot fi în creștere, iar tratamentul pentru alinierea dentară sau pentru alte probleme dentare poate dura mai mult. În același timp, este posibil ca micuții să nu fie la fel de atenți ca adulții în menținerea unor practici dentare sănătoase consistente, fapt pentru care durata tratamentului poate crește. Un adult poartă un aparat dentar în medie între 18 și 26 de luni. Medicii vor regla aparatele dentare lunar, pe măsură ce dinții răspund la tratament. Imediat după înlăturarea aparatului dentar, va trebui să purtați un aparat de contenție, pentru a vă bucura de noul zâmbet cât mai mult timp.

  • Aparatele dentare sunt mult mai accesibile la maturitate.

Mulți adulți optează abia în perioada în care sunt independenți financiar pentru a investi în propria sănătate, iar acest lucru include și serviciile dentare. Cu toate acestea, apare îngrijorarea faptului că aparatele dentare pot fi costisitoare. Dr. Grig vă oferă o gamă largă de aparate dentare, corespunzătoare atât problemelor dentare, cât și bugetului. În același timp, vă sfătuim să cântăriți beneficiile unui tratament ortotontic în comparație cu viitoarea lipsă a dinților, care va impune achiziționarea unei proteze sau implanturi. În acest caz, procedurile sunt mult mai dureroase și costisitoare.

Îngrijirea ortodontică adecvată depășește îmbunătățirea sănătății bucale, aparatele dentare vă vor oferi încredere suplimentară, care va spori performanța în toate aspectele vieții dvs.

Programați-vă la o consultație și vom realiza planul tratamentului pentru a obține rezultatele dorite.

📞 Programări la 0749 374 744 sau 🌐 http://drgrig.ro/contact.html

Lasa un review

Adresa de mail nu va fi publicata

Call Now Button