Meniu Inchide

Ce presupune realizarea unui periaj corect acasă

O parte din menținerea strălucirii și sănătății dinților este programarea controalelor dentare regulate. Dr. Grig vă recomandă să optați pentru o igienizare la 6 luni (procedura cuprinde detartraj cu ultrasunete, profijet, periaj profesional și fluorizare), pentru menținerea unui status de igienă dentară corect.

Oricât de mult ne-ar plăcea să lucrăm cu fiecare pacient în parte, munca noastră trebuie completată de acțiunile întreprinse de dvs. De asemenea, este important să depuneți un efort constant pentru ca rezultatul obținut la cabinet să reziste mult timp, iar acest lucru înseamnă dezvoltarea unei rutine eficiente de îngrijire dentară de zi cu zi.

În continuare vă vom împărtăși cele mai bune sfaturi pentru a vă îngriji zâmbetul.

  • Alegeți periuța de dinți potrivită.

Un mit frecvent este faptul că periuțele de dinți cu perii rigizi sunt mai bune la îndepărtarea plăcii bacteriene. În realitate, o periuță de dinți cu păr dur poate deteriora atât dinții, cât și gingiile. Cea mai bună opțiunea pentru sănătatea bucală este o periuță cu peri moi (indiferent dacă este una electrică sau manuală), datorită faptului că perii sunt mai flexibili, ceea ce le permite să ajungă în colțurile mai greu accesibile.

Pe lângă alegerea periilor potriviți, trebuie să luați în considerare dacă:

  • Mânerul este confortabil, astfel încât obțineți control asupra mișcărilor periilor;
  • Baza (capul) periuței are dimensiunea potrivită pentru dvs. și puteți ajunge cu ușurință la partea din față/spate/lateral al fiecărui dinte;
  • Evitați să apăsați (prea) tare în timpul periajului dentar, pentru a preveni eventuale leziuni;
  • Înlocuiți periuța de dinți la fiecare 3-4 luni și clătiți-o după fiecare periaj, păstrând-o într-o poziție verticală (de exemplu, într-o ceașcă sau suport special).
  • Pasta de dinți și ața dentară sunt aliații împotriva plăcii bacteriene.

Alegerea unei paste de dinți poate părea dificilă, dat fiind faptul că există multe opțiuni pe piață. Dr. Grig vă recomandă să optați pentru o pastă de dinți care are în compoziție fluor (este important pentru întărirea smalțului dinților – îi face mai rezistenți la acid, pentru a preveni cariile dentare). Dacă aveți o sensibilitate la căldură sau la frig, alegeți o pastă de dinți care conține un ingredient desensibilizant (de exemplu, clorura de stronțiu sau nitrat de potasiu), pentru a ajuta la diminuarea disconfortului.

Ața dentară este cea mai eficientă metodă pentru îndepărtarea și prevenirea formării plăcii pe suprafețele greu de periat dintre dinți. Folosirea zilnică a aței dentare vă menține dinții și gingiile sănătoase.

  • Nu vă grăbiți în efectuarea periajului dentar.

Numărul zilnic de periaje dentare pe care îl efectuați și numărul de minute pe care le petreceți realizând periajul fac o mare diferență pentru sănătatea orală. Spălați-vă dinții cel puțin de două ori pe zi și asigurați-vă că fiecare sesiune de periaj durează cel puțin două minute.

  • Folosiți tehnica potrivită.

În ceea ce privește tehnica periajului dentar, există mai multe lucruri de menționat:

  • Țineți periuța de dinți la un unghi (aproximativ) de 45 de grade față de dinți și gingii, urmând să periați fiecare dinte individual;
  • Nu neglijați molarii, suprafețele interioare ale dinților și limba;
  • Utilizați mișcări scurte și circulare sau verticale, de tipul sus-jos. Nu împingeți peria înainte și înapoi;
  • Nu uitați și de linia gingiei, bacteriile stau adesea în locul unde dintele se întâlnește cu gingia.

*De asemenea, puteți urmări campanii internaționale ale unor branduri cunoscute, cu o reputație solidă în domeniu, cum ar fi Colgate, care informează constant publicul în vederea realizării unei igiene dentare adecvate.

În mod firesc, niciunul dintre sfaturile de mai sus nu înlocuiește curățarea profesională a danturii. Realizați primul pas pentru o îngrijire dentară corectă și programați-vă la o igienizare dentară. Dr. Grig vă stă la dispoziție pentru a obține cel mai potrivit plan de tratament pentru dvs.

📞 Programări la 0749 374 744 sau 🌐 http://drgrig.ro/contact.html

Call Now Button