Meniu Inchide

Beneficiile fațetelor dentare

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt folosite pentru remedierea esteticii dinților, acestea definindu-se ca foițe fine din ceramică sau din oxid de zirconiu, care se aplică peste dintele natural, schimbându-i culoarea, forma. Această metodă de înfrumusețare a danturii umane este utilizată când pacientul nu este mulțumit de culoarea sau forma dinților naturali.

Atunci când se apelează la aplicarea fațetelor dentare este clar că albirea danturii nu mai este o soluție din mai multe motive, unul dintre acesta fiind petele de pe dinți ce au o altă nuanță față de nuanța predominantă, ceea ce înseamnă că albirea nu o va aduce la o nuanță comună ci o va accentua.

Fațetele dentare se utilizează pentru schimbarea formei dacă dintele este spart, sau denivelat, acestea aplicându-se doar după ce toate tratamentele necesare unei danturi sănătoase se efectuează.

Din ce material se confecționează fațetele dentare?

Laboratorul de tehnică dentară confecționează fațetele dentare prin diferite tehnici și materiale, cum ar fi ceramica, compozitul (plastic) și zirconiul. În funcție de materialul din care se formează fațetele, se modifică și prețul acestora, care poate fi mai mic sau mai mare.

Care sunt pașii înaintea fațetării danturii?

Prima etapă este consultația în care pacientul discută cu medicul estetician cea mai bună variantă de fațetare pentru problemele ce se doresc a fi corectate. Se alege numărul de fațete, forma acestora, culoarea și cel mai important, scopul fațetării, minore, schimbări de culoare, majore, refacerea formei dintelui.

Când alegem metoda fațetării dinților?

Fațetarea dinților vă dă posibilitatea modelării danturii până la forma dorită într-un timp foarte scurt, în unele cazuri se poate finaliza tot procesul în numai două ședințe. Prima ședință presupune curățarea danturii și pregătirea pentru cimentarea dinaintea aplicării fațetelor finale, iar a doua ședință se rezumă la fixarea fațetelor dentare.

Câte tipuri de fațete dentare există și cum se distribuie acestea pentru nevoile pacientului?

Atunci când vorbim despre fațetarea dinților ne ghidăm după 3 criterii definitorii, acestea fiind materialul confecționării fațetelor, tehnologia cu care se formează, care devine alegerea medicului estetician si a laboratorului de fabricare, și tipul de șlefuire, care se împarte în alte două categorii, cu preparație sau fără preparație (NO PREP).

Care sunt avantajele și dezavantajele fațetelor dentare?

Principalul avantaj pentru care clienți aleg aplicarea fațetelor este timpul foarte scurt de implementare, întregul procedeu făcându-se în doar o săptămână. Faptul că fațetele își păstrează nuanța aleasă de pacient pe toată perioada purtării lor, indiferent de ce alimente ar consuma, constituite un alt avantaj. Duritatea și rezistența lor demonstrează că se adaptează foarte natural la forma inițială a danturii.

Dacă cumva ne gândim la durere, nu este cazul să îi atribuim această caracteristică nici tratamentului fațetelor, dar nici măcar purtării acestora pe o perioadă îndelungată de timp. Alegându-se procedeul de fațetare, trebuie să știm că această intervenție nu va modifica rutina zilnică de îngrijire a danturii, deoarece acesta nu necesită o îngrijire particulară.

Sensibilitatea dinților nu poate fi cauzată prin purtarea fațetelor dentare.

Singurele dezavantaje ale fațetelor dentare sunt faptul că nu se pot aplica pe toți dinții și că cele confecționate din compozit se pot pigmenta în timp.

Lasa un review

Adresa de mail nu va fi publicata

Call Now Button